02 872 01 03 info@pddravograd.com

OBNOVA IN VZDRŽEVANJE PLANINSKE POTI NA KOŠENJAK

Na Košenjak vodita iz Dravograda dve planinski poti, ena po Goriškem vrhu, druga čez Ojstrico. Slednja je bila po katastrofalnem vetrolomu leta 2017 par let neprehodna in uradno zaprta. Lastniki gozdov so podrto drevje v tem času le uspeli požagati in odstraniti.

Markacisti PD Dravograd smo zato konec lanskega leta lahko začeli s sanacijo in ureditvijo poti. Večji posegi so bili potrebni na odseku od  Kuplenove bajte ob Ojstriškem potoku  do kmetije Bric. Konec novembra smo na delovni akciji odstranili grmovje in podrast, ki se je zaradi dobre svetlobe precej razbohotila. Težko se je znebiti zarasle praproti, malin, ostrog in druge podrasti.  Z večkratno košnjo v letošnjem letu smo končno uspeli pot lepo urediti. Na zadnji akciji smo jo na celem odseku na novo še označili z markacijami in smernimi tablami.

Vsem pohodnikom in rekreatorjem se toplo priporočamo, da jo čim večkrat uporabite. Le tako se bo pot, ki je bila nekdaj v davnih časih edini dostop do vasi Ojstrica, obdržala in še dolgo služila svojemu namenu.

 

Zapisala: Ivana Kotnik