02 872 01 03 info@pddravograd.com

005

Vodniki vsako leto pripravimo predlog plana izletov za tekoče leto, ki ga predstavimo vsem članom na rednem letnem občnem zboru. Naša naloga je potem, da planirane izlete tudi izvedemo in varno popeljemo v planinski svet čimveč planincev.

Vodniki PZS moramo vsaka tri leta podaljševati licenco za opravljanje našega strokovnega dela na področju planinstva, zato se redno udeležujemo dodatnih licenčnih izpopolnjevanj, ločeno za kopne ter snežne kategorije.

Vodniki namenjamo veliko pozornost naši osebni in tehnični opremi, saj se zavedamo, da je za varno hojo v gorah poleg dobre telesne pripravljenosti ustrezna oprema ključnega pomena. Ustrezno opremljeni morajo biti vsi pohodniki, zato imamo za društvene člane na razpolago nekaj tehnične opreme, ki si jo je možno izposoditi.

Vodniki sodelujemo tudi z mentoricami planinskih skupin na OŠ Dravograd in OŠ Šentjanž. Mladim planincem pomagamo odkrivati svet narave in lepote planin z vodenjem na planinskih pohodih in s predavanjem v planinski šoli.

V okviru planinskega društva Dravograd deluje trenutno 12 usposobljenih vodnikov PZS z licenco. V nadaljevanju vam jih tudi predstavljamo.

Odgovore na vprašanja v zvezi z izleti, ki jih vodimo in nasvete glede hoje v hribe pa lahko dobite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Z veseljem vam bomo pomagali!

Načelnica vodniškega odseka: Ivana Kotnik

002