031 316 392 info@pddravograd.com

Planinsko društvo Dravograd je v soboto, dne 5. septembra 2020 izpeljalo pohod na Viševnik nad Pokljuko. Pohoda se je udeležilo 12 pohodnikov.

S prevozom (kombi, osebni avto) smo štartali ob 5 uri zjutraj in se zapeljali do Rudnega polja na Pokljuki. V miru smo se pripravili in vstopili v kolono pohodnikov namenjenih na Viševnik. Viševnik je res najbolj obiskan dva tisočak pri nas, pot tehnično ni zahtevna, z vrha pa je čudovit razgled na našega očaka, cele Julijce in pol Slovenije. Vzpon smo opravili brez težav. Na vrhu smo komaj našli prostor za počitek in kratko malico. Spust smo opravili po drugi poti, kjer ni bilo nobene »gužve«.  Najprej smo se spustili do Srenjskega prevala in nadaljevali po zložni poti po grebenu nad dolino Krme. Vmes smo se ustavljali za slikanje, na Solnici občudovali skalno steno od Triglava do Rjavine in kmalu v dobrem razpoloženju dospeli do Blejske koče na Lipanci. Privoščili smo si daljšo pavzo za klepet in sprostitev. Povratek do naših jeklenih konjičkov je tekel po hladnih gozdnih stezah.

Imeli smo dovolj časa in se podali še na ogled Pokljuške soteske. Vsi smo bili navdušeni nad lepotami tega naravnega bisera.

Doživeli smo pa še eno prijetno presenečenje. Na povabilo našega prijatelja Gojka smo bili pogoščeni z dobrim ričetom in še kaj pri njegovi sestri v Zg. Gorjah. Hvala ji za gostoljubje in prijaznost.

 

Zapisala: Ivana Kotnik