02 872 01 03 info@pddravograd.com

DSC03184 resize

Pri oglasni deski PD Dravograd smo se zbrali ob 5. Uri. Pohoda so se udeležili štirje pohodniki. Z osebnim avtomobilom smo se odpeljali preko mejnega prehoda Vič v dolino Sele-Cerkev in po gorski cesti do koče pod Košuto, Avstrija. Opravili jutranjo telovadbo in se pripravili za pohod. V začetku nas je pot vodila skozi gozd, mimo mogočnega macesna starega 250 let. Pot se je nadaljevala po kamnitem terenu in preko melišča smo prispeli pod steno.

DSC03173 resize

Pripravili smo se za vzpon z čalado na glavo, nadeli si varnostni komplet, pohodne palice zložili in shranili v nahrbtnik. Varovana pot z jeklenicami in skobami je speljana preko previsnih sten. Varno in uspešno smo opravili vzpon preko stene in prispeli na greben, nadaljevali pot do vrha Košutnikovega Turna 2136m, tako je zapisano na križu, ki je postavljen na vrhu. Na vrhu smo se okrepčali opravili planinski krst in se odpravil nazaj do izhodišča naše poti.

DSC03187 resize

Sestop je bil zahteven, tako kot vzpon, previdno smo sestopali in preko melišča prispeli gozd, varno prispeli na kočo pod Košuto. Varovana pot z jeklenicami in skobami je ena  naj zahtevnejših, ki sem jih prehodil v Alpah tostran in onstran meje. Nazdravili smo s pivom za uspešno opravljeni pohod. Domov smo se vrnili ob 15 uri. 

DSC03203 resize

Vodil pohod in zapisal: Jože Kladnik