031 316 392 info@pddravograd.com

DSC02855 resize

V soboto 13.5.2017 se je v Dravogradu odvijala prireditev, za druženje vseh generacij, Šport in Špas z razglasitvijo naboljših športnikov občine Dravograd za leto 2016. Prireditev se je pričela ob 9uri, ob prihodu pred ŠpicD so nas pričakale postavljene stojnice in predstavitve Slovenske vojske, policije, čebelarji, kmečke žene, drušvo invalidov itd.

DSC02862 resize

Prireditve smo se udeležili tudi predstaviki Planinskega društva Dravograd z organizacijo dveh pohodov in kolesarjenja. Jutranjo srečanje smo pričeli s telovadbo na nogometnem igrišču z umetno travo. Telovadbo je strokovno vodila g. Mateja. Udelženci smo se razporedili po igrišču, z vodeno telovadbo smo si razgibali otrdele sklepe in mlahave mišice.

DSC02869 resize

Kolesarji so se podali na turo proti mejnemu prehodu VIč po kolesarski poti. PD Dravograd je organiziral pohod do Ribiškega doma in drugi pohod na Grajsko bajto. Prvo skupino proti Ribiškem domu sta vodila vodnika Zdenka in Danilo. Vodnika Jože in Marjan sma popeljala 33. pohodnikov, vseh starostnih kategorij od otrok do veteranov, na Grajsko bajto. Pot nas je vodila mimo Traberg centra, pri prečkanju magistralne ceste smo bili pazljivi na promet in varno prečkali cesto na prehodu za pešce. Pot se je strmo dvigala med hišami na Koroški cesti, z dobro odmerjenimi koraki in umirjeno hojo smo premagovali višinske metre poti. Zadnji del poti smo se povzpeli skozi gozd in prispeli do Grajske bajte. Sprejel nas je lovec g. Otokar in prisotnim predstavil dejavnosti lovske družine Dravograd. Televizijska ekipa RTV Slovenija je posnela dogajanje, novinar je intervjuval prisotne o njihovih vtisih na pohodu. Čas nas je priganjal, da se vrnemo nazaj na prereditveni prostor pred ŠpicD. Spustili smo se po gozdni poti in asfaltni cesti, hitro smo opravili povratek, vsi zdravi z lepimi vtisi o prehojeni poti. Na prireditvenem prostoru se je odvijala živahna dejavnost. Okrepčali smo se z malico in spremljali zanimiv glasbeno plesni program. Sledila je podelitev priznanj za najboljše športnike za leto 2016. Prireditev je dobro uspela udeleženci so zadovoljni zapuščali prireditveni prostor.

DSC02879 resize

Zapisal: Jože Kladnik