02 872 01 03 info@pddravograd.com

 

Na tradicijonalni 1.majski pohod na Košenjak, se nas je izpred občine Dravograd ob 7. uri podalo 5. pohodnikov. Med potjo smo srečali in videvali pohodnike iz sosenjih krajev od Raven na Koroškem do Radelj ob Dravi. Korak smo dobro zastavili in se hitro vzpenjali po markirani poti mimo kmetij Becel in Medved.

DSC02818 resize

Po slabih dveh urah hoje smo prispeli do Treh Križev tu so se nam pridružili pohodniki, ki so se do tu pripeljali z avtomobili. Na prej po poti proti vrhi se je vzpenjala velika skupina pohodnikov s krajšimi postanki smo se povzpeli na vrh Košenjak, kjer nas je pričakalo oblačno vreme, precej hladno. Opravili smo skupinski posnetek, se okrepčali, odpočili in se odpravili k nasledji postojanki.

DSC02824 resize

 

DSC02825 resize

Skupina pohodnikov smo se po graničarski poti odparvili do lovske koče Piramida, ki je skrita sredi gozda s studencem dobre osvežilne mrzle vode. Pot smo nadljevali proti planinskemu domu pod Košenjakom, kjer je bila ob 12 uri predvidena proslava ob počastitvi 1. maja Praznika dela. Ob prihodu na planiski dom nas je pozdravilo sonce. Na prireditvenem prostoru (športnem igrišču) se je zbralo cca. 500 obiskovalcev od blizu in daleč.

DSC02851 resize

Kulturni program v počastitev praznika dela so pričeli godbeniki pihalnega orkestra Ojstrica s himno. V kulturnem programo so sodelovali učenci POŠ Ojstrica, mlada harmonikarka Aneja, ansambel Lilije. Nagovorlia nas je slavnostna govornica županja občine Dravograd Marijana Cigala. Za veselo druženje v popoldanskem času je poskrbel ansambel Polžki. V lepem vremenu smo doživeli čudovit pohod in prijetno druženje pri planinskem domu Košenjak.

Zapisal: Jože Kladnik