031 316 392 info@pddravograd.com
Planinsko društvo Dravograd se je skupaj s Planinskim krožkom Osnovne šole Neznanih talcev Dravograd in Osnovne šole Šentjanž 8.4.2017 podalo na Gruberjev vrh. Istočasno nas je 25 udeležencev to priložnost izkoristilo  kot čistilno akcijo, za kar nas je Krajevna skupnost Šentjanž pogostila z malico.

Pohod smo izpeljali v lepem vremenu. Na vrhu pa smo v kapelici, ki so jo postavili domačini, pozvonili za zdravje in se kar dolgo zadržali ob prijetnem klepetu.
 
Nekoliko smo bili pri vzponu proti vrhu razočarani nad stanjem v gozdu, saj so sekači za sabo pustili razdejanje, ki ga ne bi smelo biti. Morali bi bolje poskrbeti za varstvo narave in sam izgled okolja.
 
Ob povratku pa smo se še ustavili v koči ob smučišču Bukovnik. Tukaj so nas prijazni ljudje pogostili s palačinkami, čajem in kavo. Prav tako pa so nas pričakali simpatični snopi, ki smo jih naslednji dan na cvetno nedeljo okrašene odnesli na kropljenje v farno cerkev.

20.5.2017 imamo v planu zadnji pohod za to šolsko leto, v Snežno jamo pod Raduho. Informacije še objavimo. Vljudno vabljeni.

Mladinski odsek PD Dravograd