031 316 392 info@pddravograd.com

V nedeljo 23.4. ob 14. uri smo se zbrali pri oglasni deski planinskega društvna v Dravogradu. Z osebnimi avtomobili, se nas je sedem pohodnikov odpeljalo v smeri Žerjava. V Žerjavu smo parkirali avtomobile in se po gozdni cesti povzpeli na greben področja Pogorevca. Po grebenu vodi lovska pot z lepim pogledom na Žerjav, na okoli se razprostirajo poljane cvetočega vresja.

DSC02765 resize

Po uri in pol hoje smo prispeli do skalnih pečin na katerih nas je pozdravil cetoči avrikelj (veliki jeglič) z lepimi rumenimi cvetovi.

DSC02801 resize

Prispeli smo do lovske koče Dukles, ki je sredi gozda, dostopna po goznih stezicah. Prilegel se je počitek na urejenih klopcah in okrepčilo. Pot smo nadljevali po drugi poti s spustom v smeri doline Jazbine, ob poti smo v skalnih pobočjih občudovali cele preproge cvetočega avriklja in vresja. Po eni uri spusta smo prispeli v dolino Jazbine in po asfaltni cesti nadaljevali pot v smeri Žerjava.

DSC02809 resize

Ob poti smo opazovali cvetočo sadno drevje in lepo urejene čebelnjake, postavljene v pobočju na sončni strani. Z lepeimi vtisi smo se vrnili do avtomobilov in se popeljali domov v Dravograd. Pohod smo v Dravogradu zaklučili na izhodišču ob 19,30 uri.

 

Zapisal in vodil pohod: Jože Kladnik