031 316 392 info@pddravograd.com

Zadnji vikend v februarju je določen za Šisernikov pohod. Pohod je posvečen preminulemu zaslužnemu planincu Šiserniku in poteka od Dravograda do Kremžarjevega vrha ali bolje do koče na Kremžarjevim vrhom nad Slovenj Gradcem, dolga je ca 15 km. Že kar vrsto let se nekaj prijateljev nas odpravlja skupaj na ta pohod. Naš planinski vodnik Jože Kladnik, pa Ferdo, a ga letos ni bilo je bil na dopustu na morju. Letos se nam je pa pridružil že Jožetov vnuk Nik, ki je smelo prehodil z pustno masko vso pot. Bila sta še dva Avstrijska pohodnika-Jakobove poti. Nad železniško postajo v Dravogradu se je že pred 7 uro zjutraj zbralo kar lepo število pohodnikov. Organizatorji planinci iz Slovenj Gradca so udeležencem delili majhne lesene spominke.

Prejšnji dan, v petek 24 februarja je še močno deževalo,v višjih legah pa snežilo, tako da me je kar malo skrbelo, kako bo kaj v soboto. V soboto pa je bilo krasno, iz jutranjih meglic je vstajal novi in lep dan. Komaj smo se malo povzpeli nad Skalo nad Dravogradom že se je iz jutranjih meglic kazalo sonce, sprva malo sramežljivo nato pa vedno bolj pogumno in toplo. Vso pot nas je prijetno grelo in ko smo se približevali pred zadnji vzpon pod vrhom nas so pozdravljala drevesa kot mlade neveste okitene z kopreno novo zapadlega snega. Tik proti vrhu je bilo še malo snega, kot bi nas želel opomniti, da je to še eden zadnjih zimskih pohodov.

Ko smo prispeli na kočo je bilo tam že živahno in veselo ob zvokih frajtonarce je zvenela pesem. Pa saj se je spodobilo, pohod je bil opravljen in še pustna sobota je bila. Pri kapelici nad kočo smo pozvonili, mi malo starejši, da bo še drugo leto šlo. Ta mlada dekleta, pa ne vem pa že za kaj lepega, poleg zvončka je še cingljal njih smeh. Pogled na mesto Slovenj Gradec pod nami in nekoliko naprej proti Uršlji gori pa je bil prečudovit.

Zapisal: Vančy

DSC02577 resize