031 316 392 info@pddravograd.com

POHOD NA GRUBERJEV VRH Z OČIŠČEVALNO AKCIJO

V soboto, 23. 4. 2022, smo s planinskim krožkom izvedli 5. planinski pohod v tem šolskem letu. Za učence naše šole je bila to delovna sobota, v okviru katere so le ti sodelovali v čistilni akciji v kraju. Planinci planinskega krožka pa smo se skupaj s starši podali na očiščevalno akcijo in sicer na domači Gruberjev vrh.

Ob 8. 30 smo se zbrali na parkirišču pri spodnji postaji smučišča Bukovnik. Opremili smo se z rokavicami in vrečami za odpadke in se odpravili na pot. Povzpeli smo se skozi gozd, mimo kmetije Skrijar in po grebenu dosegli vrh Selovca ali Gruberjev vrh, ki meri 885 metrov nadmorske višine.

Pomalicali smo slastne sendviče, s katerimi nas je pogostila Krajevna skupnost Šentjanž za naše sodelovanje.

Na vrhu je posebna kapela s tremi svetniki, zavetniki lovcev, kmetov in gozdarjev ter velikim zvonom, ki je glasno odzvanjal, ko so otroci en za drugim potegnili vrv za srečo in zdravje.

Ob poti smo pobrali kar nekaj smeti. Precej jih je bilo nasmetenih prav na vrhu Selovca. Do izhodišča se je nabrala kar zajetna vreča.

Z vrha smo sestopili po drugi poti in jo tako lepo zaokrožili. Prehodili smo približno 6 kilometrov in se povzpeli za približno 400 višinskih metrov. Pohoda se je udeležilo 25 udeležencev. Za vodenje sva poskrbela vodnika PD Dravograd Zoran Rožič in Mateja Petek, pomagal pa je tudi naš učenec 9. razreda Rok Kolar, ki je kot domačin odličen poznavalec domačega terena.

Luštno je bilo in veseli smo, da smo poleg planinskega užitka, postorili še nekaj dobrega za okolje in naravo.

 

 Zapisala Mateja Petek