031 316 392 info@pddravograd.com

DAN SLOVENSKIH PLANINCEV

Črna na Koroškem 15. junij 2024

V   A B I L O

Obveščam vas, da bo  letošnje srečanje potekalo v Črni na Koroškem. Podroben program prireditev je v nadaljevanju vabila. V vodniškem odseku smo se odločili, da organiziramo poseben prevoz iz Dravograda. Prav tako smo se odločili, da se bomo iz našega društva udeležili pohoda pod točko ʺCʺ za pohod od Lipolda do cerkve Sv. Ane z znamenitim kipom Črne Marije in pod točko ʺEʺ (kjer bo pomagal pri vodenju tudi naš vodnik Mitja Epšek)

Če ima kdo od članov željo, da se pridruži kateri od drugih vsebin prireditve se mora prijaviti vodjem, ki so navedeni v  razpisu.

 

 

DATUM in ZBOR

15. junij ob 8,00 uri na Avtobusni postaji v Dravogradu

TURA

Lahka, delno neoznačena pot (L) 2,00 uri hoje

OPIS TURE

Iz Dravograda se zapeljemo do Črne na Koroškem, Predvidoma ob 9.30 uri, se odpeljemo do Lipolda, od koder nadaljujemo pot po neoznačeni poti do cerkve Sv. Ane. Tukaj bo manjši postanek z ogledom cerkvice. Pot nadaljujemo do Turistične kmetije in planinske postojanke pri Kumru, kjer je predviden manjši postanek (malica). Pot nadaljujemo do Lipolda, od koder se vračamo v Črno na Koroškem Ob 14.00 uri, se bomo udeležili osrednje prireditve. Predviden odhod iz Črne na Koroškem je ob 15.00 uri ( zadnji čas ob 16.00 uri) 

HRANA 

Iz nahrbtnika. Hrana in pijača bo na voljo tudi na prireditvenem prostoru. Enolončnica 8,00€, žar cca 10,00€

OPREMA

Primerna planinska oprema, pohodni čevlji, palice

PREVOZ

Organiziran manjši avtobus. Cena predvidoma 5,00€

INFORMACIJE in PRIJAVE

Obvezne prijave do srede 12. junija oz. do zasedbe mest. Prijave in informacije: Marjan Epšek tel. 031 316 392